Ida-Virumaale on oodata mitu tuhat töökohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli
Kiviõli Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Ida-Virumaa tööstuspargid on läbirääkimistes kümnete ettevõtetega, kes on piirkonda loomas üle 2500 uue töökoha.

Ida-Virumaa Tööstusalade arenduse juht Teet Kuusmik sõnas, et investeerimine tööstusparkidesse jäi toppama, kuid hakkasid taastuma läinud aasta keskelt. Praegu on erinevas faasis läbirääkimisi umbes 30 ettevõttega, mis tahavad luua Ida-Virumaale üle 2500 töökoha.

«Kümnega on leping sõlmitud, kümnega on sõlmitud eelleping ehk ühiste kavatsuste protokoll ning ühe kolmandikuga oleme läbirääkimistes,» ütles Kuusmik, märkides, et juba homme peaks tulema üks üsna hea uudis.

Ta ei öelnud ettevõtete nimesid, ent ütles, et tegu on rahvusvahelise taustaga.

Lisaks üritab piirkond endale meelitada ka Eestis juba tegutsevaid ettevõtteid, mis tunnetavad tööjõu puudumist või palgasurvet. Praegu on läbirääkimised pooleli kuue ettevõttega. «Kogemuslikult võib öelda, et 50 protsenti teeb investeeringu ära,» ütles Kuusmik. Ent ta ütles, et investeeringute tegemine võtab koondumisest kauem aega.

Kuusmik käis täna kohtumas majandus- ja taristuminister Kristen Michaliga, kes ütles, et eesmärk on luua 4400 töökohta aastaks 2021. Minister tõi ühe soodustava asjana välja nii selle, et Ida-Virumaa tööstuspargid said aasta lõpus 700 000 eurot juurde.

Michal ütles, et esindatud on näiteks puidutööstus, metallitöötlemine, logistika kui ka toidutööstus. Lisaks peab üks ettevõte olulisi laienemisplaane.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles