Skype suudab reaalajas araabiakeelseid hääl- ja videokõnesid tõlkida

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype võimaldab hääl- ja videokõnedes reaalajas araabia keelt tõlkida
Skype võimaldab hääl- ja videokõnedes reaalajas araabia keelt tõlkida Foto: Skype

Microsofti omanduses suhtlusteenus Skype lisas reaalajas toimivale tõlkimisteenusele araabia keele toe, kirjutab Techcrunch.

Skype´i reaalajas toimiv tõlketeenus avalikustati pool aastat tagasi. Kui seni toetati hääl- ja videokõnede puhul kuute keelt (inglise, hispaania, prantsuse, saksa, portugali (brasiilia portugali), hiina (mandariini) ja itaalia), siis tänasest lisati ka araabia keel (täpsemalt modernne standardiseeritud araabia keel), mille peapõhjuseks oli soov aidata pagulaste suhtlemisvõimekusele kaasa. Samuti võiks ettevõtte hinnangul sellest abil olla õppeasutustel ning teise generatsiooni lastel oma laiendatud perekonna liikmetega suhtlemisel.

Kuigi reaalajas tõlkimine ei suju alati vigadeta, on Skype praeguse kvaliteediga rahul. Vastav teenus põhineb masinõppe algoritmidel, mille täpsust «treeniti» mitu kuud Egiptuses asuva meeskonna abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles