Briti maanteedele jõuavad inimjuhita veoautod juba tänavu

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti maanteedele jõuavad inimjuhita veoautod juba tänavu. Pilt on illustratiivne.
Briti maanteedele jõuavad inimjuhita veoautod juba tänavu. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Suurbritannia transpordiministeerium teatas, et aasta teises pooles hakatakse riigi kõrvalistel maanteedel testima inimjuhita veoautode konvoisid, kirjutab Autocar.

Täpsemalt hakkavad vaiksematel maanteelõikudel testsõite tegema kuni üheksast raskeid koormaid kandvast inimjuhita veoautost koosnevad karavanid, konvoi juhtsõidukiks on siiski inimjuhiga veoauto.

Testimise eesmärk on välja selgitada, millis mõju omavad sellised konvoid liiklusele ning kuidas sobivad nad Briti teedevõrgustikuga. Praegu eeldatakse, et sellised konvoid võiksid vähendada rasket laadungit kandvate veoautode (HGV) kütusetarbimist, emissioone ning nendega seotud liiklusõnnetuste arvu.

Briti valitsus ei ole veel avalikustanud testimise ajakava ega maanteid, kus seda plaanitakse läbi viia.

Suurbritannia jaoks on tegu on järjekordse autonoomse juhtimise projektiga. Alles veebruari alguses eraldas valitsus fondist Intelligent Mobility Fund 20 miljonit naela kaheksale isesõitvate autode arendamisega seotud projektile.

Näiteks kaetakse ühe rahastust saanud projekti järgi 40 miili (64 km) Coventry linna tänavatest spetsiaalsete tehnoloogialahendustega, mis on vajalikud autonoomsete autode turvaliseks testimiseks.  Teine projekt tegeleb aga nägemispuudega inimestele isesõitvate transpordivahendite loomisega. Samuti hakatakse valitsuse eraldatud summade abil testima erinevaid tarkvara- ja riistvarasüsteeme, mis on vajalikud isesõitvate autode taristu väljaehitamiseks.

Autonoomseid autosid testitakse riigis ka praegu, näiteks Milton Keynesis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles