Skandinaavia firma tõusis Eesti suurimaks teravilja ladustajaks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näpi elevaator.
Näpi elevaator. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Malmös asuva peakorteriga Scandagra Eesti tütarfirma ostis Linnasetehase aktsiaseltsilt Rakvere külje all Näpis asuva elevaatorikompleksi ja tõusis selle ostu tulemusel Eesti suurima teravilja laopinna omanikuks.

Näpi kompleks koosneb elevaatorist, ladudest, laborist, raudteeharust ning kontorist. Täiendavalt on Scandagra plaanis rajada Näpile viljakuivati, teatas ettevõte.

Ostu hinda Scandagra ei avaldanud.

Scandagrale kuuluvad ka veel elevaatorid Viljandis, Elvas ja Keilas ning laod Paldiski Lőunasadamas, Kesk-Eestis Laupal ja Valgas. Lisaks kuulub ettevõttele põllumajandus- ja aiandustarvikute kett.

Tehing on ettevõtte teatel tähtis samm oma strateegia elluviimisel, võimaldades pakkuda Virumaa põllumeestele kiiremaid ja paindlikumaid lahendusi nii sisendite müügil kui saagi kokkuostul.

Scandagra Eesti AS mullune käive ulatus ligi saja miljoni euroni. Kahe aasta jooksul plaanib ettevõte investeerida viis miljonit eurot.

Eesti Scandagra on Rootsis Malmös asuva peakorteriga samanimelise firma tütarettevõte. Scandagra omanikud on Rootsi ja Taani põllumeestekooperatiivid Lantmännen ja DLG.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles