Johnson süüdistas võime Brexiti toetava ärijuhi «laiaks litsumises»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni meer Boris Johnson
Londoni meer Boris Johnson Foto: SCANPIX

Londoni meer Boris Johnson süüdistas pühapäeval Briti võime Briti Kaubanduskoja (BCC) juhi John Longworthi «laiaks litsumises», sest viimane asus toetama avalikult riigi lahkumist Euroopa Liidust.

Longworth asetas organisatsiooni neutraalsuse küsimärgi alla, kui kuulutas neljapäeval, et EList lahkumine oleks Suurbritanniale sinna jäämisest parem. Seejärel peatas BCC ajutiselt tema ametivolitused. Johnsoni hinnangul on see «täiesti skandaalne».

BCC oli varasemalt teatanud, et ei võta EList lahkumise küsimuses seisukohta.

«Ei saa olla õige, kui keegi, kel on julgust olla võimudega eri meelt, litsutakse viivitamatult Hirmuprojekti edendajate poolt laiaks,» lausus Johnson.

Euroskeptikud on tembeldanud Euroopa Liitu jäämist pooldava kampaania Hirmuprojektiks, sest see keskendub peamiselt Brexitist tulenevatele julgeoleku- ja majandusriskidele.

Briti peaminister David Cameron oli sunnitud tõrjuma väiteid, et survestas BCCd Longworthi ametivolitusi peatama.

«Ütleme selgelt - BCCd ei survestatud tema ametivolitusi peatama,» ütles Downing Streeti pressiesindaja.

BCC koondab Suurbritannias üleriigiliselt 52 akrediteeritud kaubanduskoda, mis omakorda esindavad tuhandeid suur- ning keskmise ja väikese suurusega ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles