Null põhjust, miks valida SEB pensionifond (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: Pensionikeskus

Kolleeg otsustas pikaajalise piinlemise lõpetada ning viis hiljuti oma teise samba pensionifondide maksed SEBst teise fondi üle. Mõni päev hiljem helistati talle pangakontorist ja soovitati tulla nõustaja juurde. Kolleeg ütles pakkumisest ära ja ilmselt tegi õigesti, sest ühtegi põhjust oma pensionraha mõnes SEB fondis hoida ei paista.

Iga inimene, kes on liitunud pensionisüsteemi teise (ka kolmanda) sambaga, peaks aeg-ajalt (vähemalt kord nelja kuu jooksul) käima Pensionikeskuse veebilehel tutvumas fondide statistikaga. Sealt saab vaadata kõigi teise samba pensionifondide tootlust.

Fondid on  investeerimisstrateegiate põhjal grupeeritud neljaks: konservatiivsed pensionifondid ehk võlakirjafondid, tasakaalustatud fondid, kus aktsiaid või aktsiafonde võib olla kuni 25 protsenti portfelli mahust, progressiivsed fondid (aktsiatesse võib investeerida kuni 50 protsenti) ja agressiivsed fondid (aktsiatesse võib investeerida kuni 75 protsenti).

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles