Peaminister: Hiina majandus kasvas mullu 6,9 protsenti (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina mees bussi ootamas
Hiina mees bussi ootamas Foto: SCANPIX

Hiina sisemajanduse koguprodukt (SKP) kasvas 2015. aastal 6,9 protsenti, ulatudes 67,67 triljoni jüaanini (10,3 triljoni dollarini), ütles peaminister Li Keqiang laupäeval alanud parlamendi istungjärgul ettekannet esitades.

«Hoolimata tõsistest raskustest ja väljakutsetest, millega me seisime silmitsi 2015. aastal, toimus riigi sotsiaalmajanduslik areng stabiilselt, täideti peamised ülesanded ning saavutati peamised eesmärgid,» ütles Li.

Selleks aastaks on kavandatud majanduskasv vahemikus 6,5-7 protsenti.

«Kõikide faktorite analüüs näitab, et Hiina seisab sel aastal oma arengus silmitsi rohkemate ja tõsisemate probleemide ja väljakutsetega, sestap peame olema täielikult valmis pidama seda rasket lahingut,» sõnas peaminister, lisades, et «majandusele kasvab surve allapoole».

Mullune 6,9-protsendine majanduskasv oli viimase veerandsaja aasta madalaim näitaja.

Valitsuse kavandatud eelarvepuudujääk on sel aastal 2,18 triljonit jüaani, mis on kolm protsenti SKP-st. Tegemist on kõrgeima näitajaga alates Hiina rahvavabariigi loomisest 1949. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles