Rahvusvaheline laienemine tõi Uberile sadu miljoneid kahjumit

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber.
Uber. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Euroopa regulaatoritele esitatud aruanne pakub erakordse võimaluse saada infot sõidujagamisteenuse pakkuja Uber finatsolukorrast. 2014. aastal kaotas aruande kohaselt Uber oma rahvusvahelise äriga suisa 237 miljonit dollarit, käive oli 68 miljonit dollarit.

Uber pidi oma andmed edastama Hollandi regulaatorile ning 2014. aasta andmed olid viimased, mida näha nõuti. Andmed on vaid Uberi rahvusvahelise ettevõtte Uber International C.V. kohta ja pole teada, kui suure osa see täpselt kogu ettevõtte tulemustest moodustab, aga numbrid näitavad siiski suurt kahjumi suurenemist võrreldes 2013. aastaga, mil kahjum oli vaid 32 miljonit dollarit, kirjutas The Wall Street Journal.

2014. aasta oli Uberi jaoks kiire laienemise aasta. Kui 2014. aasta alguses tegutseti 100 maailma linnas, siis tänaseks on see juba tõusnud 400ni. Uberi rahvusvaheline kahjum on aga tänaseks tõenäoliselt veelgi kasvanud. Nimelt ütles Uberi juht Travis Kalanic eelmisel kuul kanada väljaandele Betakit, et mullu kaotas Uber ainuüksi Hiinas miljard dollarit. Hiinas alustasid nad tegutsemist 2013. aastal ning kulutavad palju, et võistelda kohaliku rivaali Didi Kuaidi Joint Co-ga, samas tehakse suisa 30 protsenti Uberi sõitudest Hiinas.

Kalanick on ka öelnud, et USAs tegutseb Uber kasumlikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles