Ilves: raha välimus ei muuda midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Arno Saar / Õhtuleht

President Toomas Hendrik Ilves sõnas tänasel konverentsil «Kuidas hinnata Eesti edu», et esimesest jaanuarist muutub raha välimus, see aga ei tähenda, et hakkaksid kehtima teised väärtused või jääks raha vähemaks.

«Krooni käibelt kadumine võib tekitada vastuolulisi tundeid, euro tulles tuleks aga silmas pidada, et tegelikult on krooni näol kogu aeg tegemist olnud teise pildiga saksa margaga ning hiljem euroga,» sõnas president.

«Selge on, et euroga muutub taustsüsteem, meil on kergem ennast teistega võrrelda. Muus peame ise oma probleemidega hakkama saada. Viimaste kuude hinnatõusu pannakse tihtipeale euro süüks ajama. Hindu tõstavad ikkagi inimesed, mitte raha vääring,» sõnas president.

President kinnitas, et meid oodatakse euroalasse, kuna kehastame neid rahanduspoliitilisi väärtusi, millel euro peaks seisma. «Veel kümme päeva ja astume üle ukse sisse, saab otsa meie pikaajaline liitumiste jada, Euroopa Liit, NATO, Schengeni, OECDga,» sõnas Ilves.

President tõi välja, et kuulume oma lähinaabritest ainsana kõikidesse mainitud klubidesse. The Economisti blogija Edward Lucase tähelepanekul on Eesti ka ainus riik, kes enam-vähem täidab ka kõikide organisatsioonide kriteeriumid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles