Kohus lubas tööajal suitsetamise täielikult keelata

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetaja.
Suitsetaja. Foto: Caro / Scanpix

Soome kohus otsustas eile, et Saarioineni toiduainetööstus ei pea võimaldama oma valdustes suitsetamist isegi neile töötajatele, kes ei tohi firma territooriumilt ka puhkepauside ajal lahkuda.


Saarioineni kahe aasta eest kehtestatud suitsetamiskeelu kaebas kohtusse Soome toidutöötajate ametiühing. Eriti mõjutas see keeld vahetusega töötajaid, kes ei tohi ettevõtte territooriumilt lahkuda isegi lõunapauside ajal, sest ka lõunal viibitud aja eest saavad nad palka, vahendas Yle.

Vastavalt kohtu otsusele oli Saarioineni otsus keelata suitsetamine kõigis oma valdustes õiguspärane ega piira ebamõistlikult töötajate isiklikku vabadust. Saarioineni puhul on kohtu hinnangul keeld õigustatud selle ettevõtte maine nõudmistega.

Kohus märkis ka, et sarnaste täielike suitsetamiskeeldude õiguspärasuse üle tuleb otsustada iga üksikjuhtumi puhul eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles