Paljud ettevõtted satuvad alusetult maksehäirete registrisse

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keelumärk piiriületuspunktis.
Keelumärk piiriületuspunktis. Foto: Raigo Pajula

Paljud ettevõtjad on sattunud alusetult maksehäirete registrisse ning see takistab või segab nende äri. Krediidiinfo pühib valehäiretest käed puhtaks, kuigi andmekaitse inspektsiooni hinnangul vastutavad andmete õigsuse eest just nemad.

Aprillis lõpetas firma Mann Grupp OÜ lepingu Tele2 Eestiga. Viimane arve tasutud ja lepingu lõpetamise kinnitus Tele2-lt saadud, luges firma juhiabi Natalja Potaševa asja lõppenuks. Pool aastat hiljem oktoobris laekus aga ootamatult arve, kus Tele2 nõudis firmalt Mann Grupp OÜ 29,08 eurot. Asi jõudis inkassofirmani, kuid viimaks selgus, et nõudeks alust ei olegi, vahendab Äripäev

Krediidiinfo väitel vastutab sisestatud maksehäire õigsuse eest klient ehk seekord Lindorff Eesti AS, kelle klient omakorda on Tele2 Eesti. Krediidiinfo suurimad konkurendid kasutavad suures plaanis sama töömudelit.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles