Metsanduskontsern UPM ostis omale kaks suurt paberitootjat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UPMi logo ja lipp Kajaanis asuval paberivabriku hoonel.
UPMi logo ja lipp Kajaanis asuval paberivabriku hoonel. Foto: Reuters / Scanpix

Soome metsanduskontsern UPM jõudis kokkuleppele paberitootjate Myllykoski ja Saksa firma Rhein Papier ostmise osas, tehingu kogumaksumus ulatub 900 miljoni euroni.

Täielikuks üllatuseks see tehing ei olnud, kuna Myllykoski teatas juba sügisel struktuurilisi muudatusi puudutavatest läbirääkimistest UPMi ja teiste ettevõtetega, kirjutab Taloussanomat.

UPMi tegevjuht Jussi Pesoneni sõnul on jõudude ühendamine ja tootmise otstarbekamaks muutmine Euroopas kogu ala tulevikku arvestades vältimatu.

«Tehingu abil tugevdame pikemas perspektiivis firma rahavoogu ja rentaablust,» ütles ta.

Enam kui sada aastat vana Myllykoski on maailma üks suuremaid trükipaberi tootjaid. Koos Rhein Papieriga annab see tööd ligi 3000 inimesele.

Myllykoski ja Rhein Papier koosnevad seitsmest trükipaberitehasest Saksamaal, Soomes ja Ameerika Ühendriikides. Tehaste aastane tootmismaht ulatub 2,8 miljoni tonnini.

Lisaks kuulub Myllykoskile 0,8 protsenti energiafirma Pohjolan Voima aktsiatest, mille hind on 2,8 miljonit eurot.

UPMi prognoosi järgi mõjub ostutehing kontserni rahavoole alates 2011. aasta teisest poolest. Kasum aktsia kohta paraneb ennustuse järgi alates 2012. aastast.

Ostutehingu finantseerimiseks korraldab UPM aktsiaemissiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles