Riiklik uuring: kolmandikku Jaapani naistest on töökohal seksuaalselt ahistatud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo kõrghoone
Tokyo kõrghoone Foto: SCANPIX

Jaapani riikliku tööjõupoliitika ja koolitamise instituudi poolt tellitud uuringust selgub, et pea iga kolmandat jaapanlannat on töökohal seksuaalselt ahistatud, vahendab Quartz.

Kokku tunnistasid 10 000 uuringust osalenust naistöötajast 28,7 protsenti, et on pidanud kannatama seksuaalset ahistamist. Neist 53,9 protsenti väitsid, et kommenteeritud on nende vanust, väljenägemist või muid väliseid omadusi, soovimatute füüsiliste puudutustega on silmitsi seisnud 40,1 protsenti, 38,2 protsendile on esitatud nende intiimelu puudutavaid küsimusi või seda kommenteeritud, 35,2 protsenti ahistatutest väitsid, et neid on alandatud läbi pealesunnitud tegevuste nagu teistele sake valamise, karaoke laulmise või mingile määratud kohale istumisega. 27,5 protsendile ahistatutest on esitatud järelejätmatult kohtingukutseid, 16,8 protsendile on tehtud otseseid seksuaalseid ettepanekuid.

Lisaks selgus uuringust, et kõige suurema tõenäosusega (25 protsenti) on seksuaalseteks ahistajateks naiste otsesed ülemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles