Läti peaminister peab vajalikuks makse tõsta

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Kučinskis
Maris Kučinskis Foto: SCANPIX

Peaminister Māris Kučinskis (Roheliste ja Talurahva Liit, ZZS) andis teada, et kuna Läti maksud on ühed madalamatest Euroopa Liidus, tuleb neid tõsta.

Peaminister toonitas samas, et hetkel ei saa Läti endale maksude kergitamist lubada, kuna selline samm tooks kaasa ettevõtjate vastureaktsiooni – nood hakkaksid siis maalt lahkuma ning rajama ettevõtteid mujal maailmas.

Kučinskis jagab nende inimeste seisukohti, kelle hinnangul tuleks vaadata üle kinnisvaramaksu poliitika väljavaatega tõsta ka seda, vahendab Dienas Bizness.

«Pikemas perspektiivis on tarvis maksukoormust tõsta, aga väga pikkamööda ja mitte nii, et kõiki šokeerida,» selgitas peaminister.

Ta jätkas: «Unustada ei tohi ka ühiskonna reaktsiooni, mis maksude tõstmise korral on võrdlemisi tugev. Aga mingisugused korrektiivid on tulevikus ilmselt vajalikud.»

Täiendavate laekumiste jaoks on peaministri hinnangul vaja võidelda varimajandusega. Samal ajal on ta veendunud, et lisaraha hankimiseks on ka teisi valdkondi. Milliseid, selle selgitab vastav analüüs, mis viiakse läbi koostöös ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles