Galerii: Pininfarina esitles ulmelist vesinikautot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia päritolu legendaarne disainifirma Pininfarina esitles eile toimunud Genfi automessi eile toimunud pressipäeval uut vesinikauto kontsepti H2 Speed, kirjutab Auto Express.

Vesinikkütusel töötav kontseptauto H2 Speed asub disainifirma sõnul kusagil võidusõiduauto prototüübi ning tootmiskõlbuliku superauto vahel.

Ulmelise sõiduki ehitamisel tegi mullu India autotootja Mahindra poolt üles ostetud Pininfarina koostööd Šveitsi elektrimootorite tootja GreenGTga.

Tegu on Pininfarina esimese kontseptautoga pärast 2013. aastal avalikustatud «Sergiot», mis ehitati aasta varem surnud legendaarse ettevõtte endise nõukogu esimehe auks.

Auto süsinikfiibrist kere alt leiab kaks elektrimootorit, mis suudavad koos pakkuda umbes 500 hobujõudu. Autol puudub käigukast ja sidur, mida asendab spetsiaalselt loodud tarkvara.

Nullist sajani kiirendab H2 Speed 3,4 sekundiga, kaaluks on 1420kg ning tippkiiruseks üle 300 km/h. Tootmisesse kontsept aga ilmselt ei jõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles