Fotod: Türgis lasti vette uus parvlaev

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaeva Leigar veeskamine
Parvlaeva Leigar veeskamine Foto: Erakogu

Türgi Sefine laevatehases lasti eile vette kolmas  Tallinna Sadama tütarettevõtte TS Laevad poolt tellitud uutest parvlaevadest - «Leiger.» Laevale on  paigaldatud  kõik olulised seadmed mootoritest kaabliteni.

TS Laevad juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul veeskati «Leiger» puksiiride abiga, mis tõmbasid vintside abil laeva mööda õlitatud slippi vette ujuvdokki, teatas sadam. «Tegu oli pikema protseduuriga, mis võttis aega ligikaudu 22 tundi. Ujuvdokis läheb laeva ehitustöö edasi.»

Laevaehituslikus mõttes on praeguseks 2800 tonnise massiga «Leiger» väga heas seisus – paigaldatud on kõik peamised seadmed  nagu mootorid ja sagedusmuundurid, pumbad, kliimaseadmed ja boilerid. «Lisaks on laeval paigas  11 000 m torustikku,  40 000 meetrit  kaableid ja  üle 8500 m2 isolatsioonimaterjale. Laevakorpusest  on tänaseks puhastatud ja alusvärviga kaetud juba  ligi 45 000 m2  pinda,» kirjeldas Padar.

Uued parvlaevad on 114 m pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadel saavad olema  päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500-le reisijale. Uued laevad saabuvad Eestisse 2016. aasta suve teisel poolel ning asuvad liinile alates 1. oktoobrist 2016. Parvlaev «Leiger» hakkab teenindama Rohuküla-Heltermaa liini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles