Trump langes Forbesi miljardäride edetabelis 200 koha võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv kinnisvaramagnaat Donald Trump on majandusajakirja Forbes miljardäride edetabelis aastaga langenud enam kui 200 koha võrra.

Trump, kes on valimiskampaanias korduvalt esile tõstnud enda suurt varandust, saavutas teisipäeval avaldatud 2016. aasta maailma miljardäride edetabelis 324. koha. Eelmisel aastal oli ta aga 121. positsioonil, vahendab BNS.

Ajakirja hinnangul oli Trumpi varanduse väärtus ligikaudu 4,5 miljardit dollarit ehk ligikaudu sama palju kui eelmisel aastal. Siiski on see näitaja kaks korda väiksem kui 10 miljardit dollarit, mida Trump kampaania käigus enda vara väärtusena nimetanud on.

Edetabeli juhtpositsioonil oli jätkuvalt Microsofti üks asutajaid Bill Gates, kelle vara väärtuse hindas Forbes 75 miljardile dollarile, mida on 4,2 miljardi jagu vähem kui aasta varem.

Tabeli suurim tõusja oli Facebooki asutaja ning praegune tegevjuht Mark Zuckerberg, kelle vara väärtus kasvas aastaga 11,2 miljardi dollari võrra. Kokku kuulus ajakirja hinnangul talle 44,5 miljardit dollarit, mis andis edetabelis kuuenda koha.

Riikide lõikes oli enim miljardäre jätkuvalt USA-s, mida esindas edetabelis 540 inimest. Hiina Rahvavabariigis oli miljardäre 251 ning Saksamaal 120. Neljandale kohale jäi Venemaa 77 miljardäriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles