Volkswagen alustas Eestis sõidukite tagasikutsumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Volkswageni Grupi Baltimaade importööri teatel alustati Eestis veebruari lõpus võltsitud heitmetarkvaraga Volkswagenite omanike teavitamist, et peagi saavad nad esinduses tarkvaraprobleemi kõrvaldada.

«Praegu alanud tagasikutsumiskampaania puudutab 2.0-liitrise diiselmootoriga Volkswagen Amarok omanikke, kes saavad end registreerida ja peagi ka esindusse minna, kus likvideeritakse manipuleeritud heitmetarkvara,» ütles Volkswageni Baltimaade importööri Moller Baltic Import SE avalike suhete juht Anda Budlevska BNSile.

Budlevska märkis, et paari nädala pärast hakatakse tagasi kutsuma ka teisi Volkswageni 2.0-liitrise diiselmootoriga sõidukeid. 1,2-liitriste mootoritega autode remonti alustatakse tänavu teise kvartali lõpus.

«Probleemi kõrvaldamine kestab kuni käesoleva aasta lõpuni, kuid ei saa välistada, et läheb veelgi kauem. Lisaks on keeruline ennustada, kui paljudel sõidukitel heitmenäidud korda seatakse, sest see on autoomanikule vabatahtlik,» lisas ta.

Eestis hakkavad tagasikutsutud sõidukeid remontima Moller Auto AS ja Aasta Auto Pluss, mis on Volkswageni ametlikud edasimüüjad ja hooldajad.

Møller Auto AS-i juhataja Keijo Kaasik ütles BNS-ile, et nemad on autode vastuvõtmiseks valmis, kuid tõenäoliselt läheb sellega veel paar nädalat aega.

Kaasik lisas, et ettevõte on võltsitud tarkvaraga autode teenindamiseks investeerinud tehase diagnostikaseadmete arendamisse, et teenindada Eestis aasta jooksul üle 4000 sõiduki.

Volkswagen Grupp andis mullu detsembri alguses teada, et võltsitud heitmetarkvaraga Eestis uuelt müüdud sõidukite arv on enam kui kahekordistunud 4387 sõidukini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles