Galerii: Koenigsegg esitles 1479hobujõulist superautot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi superautode tootja Koenigsegg esitles Genfi automessil ülivõimsate näitajatega hübriidauto Regera uuendatud versiooni, kirjutab Autocar.

Regerat esitleti kontseptversioonina Genfis juba aasta tagasi. Vahepeal on autotootja enda sõnul superauto kallal läbi viinud üle 3000 suurema ja väiksema muudatuse, millega on sõiduk tootmiseks valmis. Üheks olulisemaks muudatuseks on kaal, mis on aastaga vähenenud 1590 kiloni.

Regerale annab jõudu topeltturboga viieliitrine V8 bensiinimootor, mille võimsuseks on 1085 hobujõudu. Lisaks on sõiduk aga varustatud veel kolme elektrimootoriga, mis viivad auto koguvõimsuse 1479 hobujõuni.

Koenigseggi väitel kulub Regeral nullist sajani kiirendamiseks vaid 2,8 sekundit, kiiruseni 200 km/h aga 6,6 sekundit. Tippkiiruseni 400 km/h jõuab auto umbes 20 sekundiga.

Sellised näitajad panevad Regera ühele pulgale vaid ringrajale loodud superautodega  nagu McLaren P1 GTR ja LaFerrari FXX K.

Regerat valmistatakse vaid limiteeritud arv, maksma hakkab see 1,6 miljoni euro ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles