Kampaaniakool: ettevõtlikkuse ärgitamiseks on vaja suurt kõlapinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastele on laulupeod traditsiooniline kogemus, kuidas kuua ühist tunde- ja mõttemaailma. Pildil hetk Peipsi-äärsete maakondade laulupeo peaproovist tänavu suvel.
Eestlastele on laulupeod traditsiooniline kogemus, kuidas kuua ühist tunde- ja mõttemaailma. Pildil hetk Peipsi-äärsete maakondade laulupeo peaproovist tänavu suvel. Foto: Margus Ansu

Eelmisel nädalal kutsus majandusminister Juhan Parts oma ala profid mõtteid vahetama Eesti ettevõtluse ja ettevõtlikkuse teemadel. Avaldame teema väärtustamise huvides üritusel osalenud reklaamiagentuur Age McCann strateegiajuht Tõnu Kõva ettekande «Reklaami võim ühiskondlike teemade käsitlemisel» teesid.

Kõva leiab, et kuigi kommunikatsioon on võimas tööriist, mis suudab mobiliseerida suuri rahvahulki ning mõjutada nende hoiakuid ja käitumist, ei olda sageli harjutud mõtlema ja tegutsema suurelt.

«Selle asemel, et teha kaks plakatit ja üks telereklaam ja näpu otsaga PR’i, peaks kampaania suurte sotsiaalse mõjuga teemade puhul kõnetama suuri inimeste hulki, ja kaasama masse. Nii nagu seda tegi «Teeme ära» kampaania. Edu saavutamiseks on vaja mõelda suurelt,» leiab Kõva.

«Tähelepanu saavutamiseks, teema päevakorda tõstmiseks ja kõneaine tekitamiseks tuleb eristuda. Selleks, et sõnum jõuaks inimesteni, et see neid puudutaks, muudaks nende hoiakuid ja ka käitumist, peab see jätma inimesele «ruumi», tekitama temas tunde, et ta ise saab sündmusi mõjutada, olgu see siis reklaamis või elus.

Hea sotsiaalreklaam astub sammu tavapärasest teadvustamisest edasi ja pakub juba ka lahendusi. Hea sotsiaalreklaam mitte ei moraliseeri, vaid loob uue võimaluse kuidas probleemi lahendada,» osutab Kõva.

Et sotsiaalreklaam oleks edukas, on olulised kolm tingimust:

1. see peab suutma teema inimestele oluliseks muuta

2. see peab saavutama suure kõlapinna, et mõjutada kriitilist massi ühiskonnas

3. tegevus peab olema järjepidev - mõõdetav aastates, mitte kuudes

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles