Galerii: Prantslased ehitasid võimsa elektrilise sportauto

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autokontserni PSA Peugeot Citroën kuuluv luksusbränd DS esitleb Genfi automessil elektrilise superauto kontseptversiooni nimega E-Tense, vahendab Auto Express.

Auto ehitamisel on kasutatud ohtralt süsinikfiibrit ja alumiinumit. Lisaks elegantsele välimusele leiab ka interjöörist põnevaid lahendusi. Näiteks on rool tulbiõie kujuga ning autoga tuleb kaasa BRMi käekell, milla jaoks on keskkonsoolile lisatud spetsiaalne hoidik. E-Tense´i LED esituled suudavad muuta oma valgustusnurka 180 kraadi ning vastavalt ilmastikuoludele oma valgusvihku sobivaks sättida.

Kontsept on varustatud kahe elektrimootoriga, mille koguvõimsuseks on 402 hobujõudu (300 kW). Nullist sajani kiirendab E-Tense 4,5 sekundiga, tippkiirus on piiratud 250 kilomeetrile tunnis.

DSi väitel ei ole ettevõttel praegu konkreetseid plaane E-Tense´i tootmiseks, samas viitab auto viimistletus Auto Expressi hinnangul, et elektriliste luksusautode globaalsel turuliidril Teslal on siiski mõistlik PSA tegemistel silm peal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles