Norrasse rajatakse Euroopa suurim maismaal asuv tuulepargikompleks (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fosen Vindi ehitusplats.
Fosen Vindi ehitusplats. Foto: Statkraft

Lähikuudel alustatakse Norras kuuest tuulepargist koosneva kompleksi rajamisega, mille koguvõimsuseks on 1000 MW, kirjutab Gizmag.

Äsja avalikustatud Fosen Vind nime kandva projekti koguvõimsus on suurem kui kogu Norra praegune tuuleenergiatoodang. Ühtlasi on tegu Euroopa suurima maismaal asuva tuuleenergiaprojektiga, maailmas hoiab see neljandat positsiooni. Esikohal on Hiinas hetkel veel ehitamisjärgus Gansu tuulepark, mille koguvõimsuseks prognoositakse valmimisel 6000 MW.

1,1 miljardit eurot maksma minev Fosen Vind on Statkrafti, TrønderEnergi ja Nordic Wind Poweri koostööprojekt. Kuus uue kompleksi tuuleparki asuvad Norra keskosas Foseni poolsaarel, Hitra saarel ning Snillfjordi lähistel, mis peaks ekspertide hinnangul olema tuuleolude poolest soodsaim paik Euroopas. Prognooside järgi peaks kompleks tootma aastas kokku umbes 3,4 TWh elektrit.

Fosen Vindi ehitus saab alguse lähikuudel, valmima peaks see 2020. aastal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles