Toit ja metall veavad tootjahindade tõusu

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tootjahinnaindeksit kergitas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam toiduainete tootmise hinnatõus, mullu novembriga võrreldes tõusid hinnad enim metalltoodete tootmises.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis 2010. aasta novembris võrreldes oktoobriga 0,4 ja võrreldes eelmise aasta novembriga 5,4 protsenti, teatab statistikaamet.

Ekspordihinnaindeks langes 2010. aasta novembris võrreldes oktoobriga 0,1 protsenti ja tõusis võrreldes eelmise aasta novembriga 8,1 protsenti.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus rõivatootmises ning puidu ja puittoodete tootmises, samuti hindade tõus toiduainete ning metalli ja metalltoodete tootmises.

Impordihinnaindeks tõusis 2010. aasta novembris võrreldes oktoobriga 1,7 protsenti ja võrreldes eelmise aasta novembriga 9,6 protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, põllumajandussaaduste ning keemiatoodete hinnatõus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles