Reuters: Prantsusmaa nõuab Google´ilt 1,6 miljardit eurot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumme mattunud Pariis.
Lumme mattunud Pariis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa rahandusministeeriumis töötav anonüümne allikas ütles Reutersile, et riik kavatseb Google´ilt sisse nõuda 1,6 miljardit eurot tasumata makse.

«Meie arvutuste kohaselt peaks Google tasumata maksud ulatuma umbes 1,6 miljardi euroni,» rääkis Reutersile anonüümsust palunud rahandusministeeriumi ametnik.

Google´i Prantsusmaa kõneisik ei soovinud teemat kommenteerida, öeldes vaid, et ettevõte järgib alati kõikides riikides, kus tegutseb, kohalikke maksuseadusi.

Ka Prantsusmaa rahandusministeerium ei soovinud ametlikku kommentaari nõude kohta anda. Kuu alguses teatas rahandusminister Michel Sapin, et ei kavatse USA internetiettevõttega minna sarnasele kokkuleppele nagu Suurbritannia valitsus, väites, et Prantsusmaa kahjud olid Suurbritannia omadest palju suuremad.

Google jõudis hiljuti Briti valitsusega üksmeelele, nõustudes maksma 130 miljonit naela viimasel kümnel aastal erinevate skeemide abil maksmata jäetud maksude hüvitamiseks. Briti seaduseandjad kritiseerisid eile summa suurust, kuna see ei olnud võrreldav «tõelise kahju proportsioonidega».

Prantsusmaa, Suurbritannia ja mitmed teised Euroopa Liidu liikmesriigid on pikka aega Google´ile ja teistele USA interneti- ja tehnoloogiaettevõtetele ette heitnud erinevate finantsskeemide kaudu maksude maksmisest hoidumist. Nimelt teenivad ettevõtted nendes riikides suuri kasumeid, kuid deklareerivad selle Iirimaal, kus ettevõtete tulumaksumäär on palju madalam.

Kaebustel ei ole aga olnud suurt juriidilist kaalu, kuna Euroopa Liidu maksuseadused kaitsevad ettevõtteid maksude maksmise eest riigis, kus neil ei ole alalist esindust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles