Philip Morris maksab ligi 200 000 suitsetajale valuraha

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KOK ehk krooniline obstruktiivne kopsuhaigus kimbutab sageli suitsetajaid.
KOK ehk krooniline obstruktiivne kopsuhaigus kimbutab sageli suitsetajaid. Foto: SCANPIX

Ligi 200 000 Marlboro Lightsi suitsetajat USAs saavad valuraha 25 dollarit pluss intress selle eest, et arvasid endid tõmbavat ohutumaid sigarette.

Massachusettsi kohus leidis, et hagejad maksid sigarettide eest liiga palju, ent muud ühiseid kahjusid neil polnud, leidis kohtunik 17 aastat väldanud kohtuasja lõpetuseks. Philip Morris maksab valurahana 4,94 miljonit dollarit, mis on murdosa nõutud 600 miljonist. Intressiga kerkib see summa 15,1 miljoni dollarini.

Shapiro Hamber & Urmy advokaat Tom Urmy ütles, et nad kaebavad edasi osa, mille kohaselt Philip Morris võib endale jätta 68 miljonit maksueelset kasumit, mis on saadud Marlboro Lightsi müügist, vahendab Bloomberg.

«Kostja ei või saada turunduspettusest kasumit. See pole veel läbi,» ütles Urmy.

Hagejaid oli 197 000. Hagi esitati aastal 1998 ning peale seda on Massachusettsi osariik kitsendanud ühishagi mõistet isikliku ja majandusliku kahju juhtumite puhul.

Läinud aastal sai Philip Morris kohtuvõidu Illinoisi ülemkohtus ning pääses sellega kümne miljardi dollari maksmisest.

USA toiduamet keelustas sõna light kasutamise sigaretipakkidel aastal 2010.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles