ERR.ee: paljud ettevõtted saadavad töötajaid sundpuhkusele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma.
Norma. Foto: Raul Mee / Äripäev

Paljud ettevõtted on hakanud oma töötajaid sundpuhkusele saatma, põhjendades seda tellimuste vähenemisega.

Sundpuhkuse või osalise tööaja kehtestamiseks on kaks tingimust: esiteks peab töömaht vähenema ja teiseks ei tohi inimesi hoida kodus kauem kui kolm kuud. Mullu septembris taotles seda tööinspektsioonilt ainult kolm firmat, selle aasta september pole veel läbi, aga taotlusi on juba 37, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Paide lähedal asuvas Jalaxi tehases, kus valmistatakse metallmööblit ja raudkelke, on viimase aastaga tellimuste maht siseturul vähenenud 40 protsenti ja nüüd teatas ka üks välispartner, et kolib oma tootmise Hiina ning soovib lepingut Jalaxiga katkestada.

Juhtkond võttis vastu otsuse, et viiendik tehase töötajatest tuleb saata sundpuhkusele.

Lisaks Jalaxile on esitasid septembris tööinspektsioonile taotluse ka näiteks Norma, Liviko ning trammi- ja trollibussikoondis.

Kui metallmööbli tootja Jalax otsustas inimesed sundpuhkusele saata, siis näiteks turvavööde valmistaja Norma ja alkoholitootja Liviko taotlesid tööinspektsioonilt oma töötajatele osalist tööaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles