Koolitaja: Pühapäevaõhtuse masenduse all kannatajad peaks töökohta vahetama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärevus võib tekitada ka masendust.
Ärevus võib tekitada ka masendust. Foto: PantherMedia / Scanpix

Koolitaja ning karjääriekspert Lynn Taylor selgitas Business Insiderile, milline on kõige olulisem märk, mis viitab töökoha vahetamise vajadusele.

Huvitaval kombel ei ole see märk otseselt seotud tööajaga, vaid hoopis puhkepäevadega.

Nimelt, kui pühapäeva õhtuti tabab inimest algava töönädala algusega seoses regulaarselt ärevus ning tujulangus, mida tuntakse ka pühapäevaõhtuse masenduse nime all (Sunday Night Blues), tuleks Taylori sõnul selgelt midagi muuta. Töövahendusportaali Monster uuringu andmetel kannatavad sellise probleemi käes lausa 76 protsenti USA palgatöölistest.

«Pühapäevaõhtune masendus võib tabada igaühte meist. See on aeg, mil sa pead oma mõttelaadi viima puhkeseisundist tööseisundisse, koos kõigi sellega seotud igapäevaste väljakutsetega,» selgitas Taylor.

«Samas, kui sa tunned end juba nädalaid või kuid esmaspäeva lähenedes lootusetult lõksus või ärevuses, on aeg otsida uus töökoht,» leidis ta.

Selleks, et endas selgusele jõuda, soovitab Taylor oma mõtted kirja panna. See ei tähenda, et pead looma perfektse tabeli töö vahetamise plusside ja miinustega. Vahel on palju lihtsam ja kokkuvõttes efektiivsem oma tunnete vabas vormis kirja panemine.

Koolitaja sõnul ei ole mõtet oma elu raisata töö peale, mis tekitab vaid masendust.

«Ärevustunne võib hakata mõjutama ka sinu puhkeaega ning lõpuks muutuda ka terviseohuks. Kõige olulisem on meeles pidada, et sul on alati valikuvõimalusi. Sinu karjääri pidurdab ainult sinu enda kujutlusvõime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles