Boris Johnsoni valik tabas valusalt naela (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni linnapea Boris Johnsoni otsus liituda Brexiti pooldajate leeriga saatis naelsterlingi kursi langusse.
Londoni linnapea Boris Johnsoni otsus liituda Brexiti pooldajate leeriga saatis naelsterlingi kursi langusse. Foto: Ben Cawthra / Sipa USA / Scanpix

Londoni koloriitse linnapea Boris Johnsoni eilne avalik otsus toetada saareriigi eraldumist Euroopa Liidust vähendas järsult naela väärtust, mis oli just jõudnud tõusta pärast peaministri David Cameroni diili ELi liidritega Brüsselis.

Nagu kirjutab Bloomberg Business, langes naela kurss 16 peamise võrreldava valuuta suhtes ning oli täna hommikul Tokyo börsil 1,4277 dollari tasemel.

Johnson on Cameroni valitsuse justiitsministri Michael Gove’i kõrval teine prominentne Briti konservatiiv, kes end Brexiti vankri ette on haakinud.

«Isegi kui väljumine pole tõenäoline, avaldavad naelale jätkuvalt survet sellest väljavaatest tulenevad ebakindlus ja mured,» ütles Mizuho Securitiesi strateeg Tokyos Kengo Suzuki.

«Majandusrindel ei ole just palju faktoreid, mis naela väärtust õõnestaksid, aga ebakindlus potentsiaalse väljumise tõttu seab naelale lae, hoides selle 1,40 ja 1,50 dollari vahemikus,» usub strateeg.

Goldman Sachs prognoosis kuu alguses, et kui Suurbritannia Euroopa Liidust lahkub, võib nael kukkuda 1,15 – 1,20 dollari tasemele, millist viimati nähti aastal 1985.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles