Teismelise loodud robotjurist on aidanud autojuhtidel säästa miljoneid dollareid (3)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahv tuleb alati ebameeldiva üllatusena.
Parkimistrahv tuleb alati ebameeldiva üllatusena. Foto: Laura Oks/Postimees

19aastane Briti tudeng Joshua Browder lõi parkimistrahvide vaidlustamiseks lihtsa robotkeskkonna, mis on vaid mõne kuu jooksul suutnud edukalt vaidlustada juba rohkem kui 3 miljoni dollari eest trahve, kirjutab Business Insider.

Robotjurist töötab üsna lihtsa loogikaga. Peale keskkonda sisselogimist ilmub ekraanile vestlusaken, kus küsitakse stampküsimusi nagu «kas sina olid auto roolis?» ning «kas parkimissildid olid sulle mõistetavad?». Peale küsimustiku täitmist prindib programm välja Briti seadustele vastava vaidlustuskirja, mis tuleb seejärel postiga vastavale kohtule edasi saata. Kui robot tunneb, et mingid vastused jäid talle segaseks, annab ta kasutajale juhised Browderiga otse kontakteerumiseks.

Stanfordi üikooli esimese aasta tudeng Browder selgitas Business Insiderile, et mõned kuud tagasi lansseeritud lehekülg on veel beetastaadiumis ning täisversioon peaks valmis saama paari kuu jooksul.

Ta lisas, et kuna seadused on avalikult kõigile kättesaadavad, on robotite abil võimalik automatiseerida mõnda lihtsamat toimingut, mis on seni sajandeid olnud inimjuristide ülesandeks.

Peale parkimistrahvide suudab Browderi robot aidata kasutajaid ka lennupiletite kompensatsioonide ning maksekindlustuste avalduste täitmisega.

Esimese nelja kuu jooksul oli teismelise loodud keskkonda kasutatud 86 000 korda, vastava küsitluse järgi oli pea pooled selle abil saadetud apellatsioonid edukad. Praeguseks on Browder kasutajatele kokku hoidnud juba üle 3 miljoni dollari.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles