MTA pidas kinni turvaettevõtja Jaanus Kukebali (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukebali sõnul otsiti läbi ka Turvamaailm AS ruumid.
Kukebali sõnul otsiti läbi ka Turvamaailm AS ruumid. Foto: Eero Vabamägi

Maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud pidasid eile kinni Jaanus Kukebali, kes on seotud mitme turvaettevõttega.

Jaanus Kukebal kinnitas Postimehele, et MTA ametnikud otsisid eile läbi kahe temaga seotud ettevõtte ehk Turvamaailm AS ja Delta Security OÜ ruumid ja pidasid mehe enda ka kinni. «Minu jaoks oli see täiesti põhjuseta läbiotsimine ja kinnipidamine,» kommenteeris Kukebal. «Esmane põhjus oli see, et MTA-l oli vaja hirmutada mind või mu inimesi.»

MTA pressiesindaja Mailin Aasmäe ütles, et MTA uurimisosakond teostas läbiotsimise maksukuriteo kahtlustuse tõttu. «Kahtlustuse täpset sisu me uurimise huvides praeguse seisuga avada ei saa,» lisas Aasmäe.

«MTA ametnikud eeldasid, et on tekkinud mingisugune maksuvõlg täiesti legaalsetes tehingutes, kus pole mingit võlga. Mulle jäi mulje, et ametnikud tulid läbi otsima ja alles siis hakkasid seadusi lugema. Mul on kõik seaduslikud tehingud,» jätkas aga Kukebal.

«Praegu süüdistatakse minu äriettevõtteid selles, et need tegid koostööd kolmandate äriettevõtetega, kes olid riigile võlgu,» lisas ta.

«Kuna minu jaoks on praegu nii palju segaseid asjaolusid, ei saa ma rohkem kommentaarida,» ütles Kukebal. «Minu kommentaar võib mõjutada halvasti asjade edasist käiku,» põhjendas ta. Kukebal lisas, et vajab aega, et arutada asju oma advokaadiga. Seetõttu ei soostunud ta asjaolusid rohkem täpsustama.

«Turvamaailm AS on turvaturul pigem olnud negatiivse mainega,» ütles Postimehele aga Eesti Turvaettevõtete Liidu juht Kaupo Kuusik. Uudist kuuldes tõdes ta, et Kukebali ettevõtted on «sedalaadi ettevõtted, mis oma teenuse kvaliteedi ja turul käitumise järgi ei kvalifitseeruks mitte kuidagi liidu liikmeteks». Kuusik ei olnud teadlik, mis kaalutlustel võis MTA mehe kinni pidada.

«Küll aga võib turvaettevõtete liidule teadaoleva informatsiooni taustal öelda seda, et näiteks Turvamaailm on selline ettevõte, mis pakub teenust väga-väga odavate hindadega,» ütles Kuusik. «Ja see tekitab kindlasti küsitavusi.»

Ka Postimeest konsulteerinud turvaturu asjatundja sõnul on paljud pooleliolevad ehitusobjektid valvatud väikeste turvafirmade poolt, kelle teenuse hind on nii madal, et korralikult makse makstes pole võimalik nendega konkureerida. Väidetavalt ongi Kukebal  mitme taolise ettevõttega seotud. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles