Oskustööliste soov Eestist lahkuda on hüppeliselt kasvanud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaal töötavate eestlaste seas on hüppeliselt suurenenud oskustööliste osakaal.
Välismaal töötavate eestlaste seas on hüppeliselt suurenenud oskustööliste osakaal. Foto: SCANPIX

Soov välismaale minna on oskustööliste seas tänavu hüppeliselt kasvanud, ilmneb sotsiaalministeeriumi küsitlusuuringust.


2006. aastal jagus välismaale minna soovijaid ühtmoodi kõikidesse oskustasemetesse. Tänavu on potentsiaalseid väljarändajaid ehk inimesi, kes soovivad välismaale tööle minna ja on teinud selleks ettevalmistusi, oskustööliste seas 45 protsenti, lihttöölistest 27 protsenti, madala kvalifikatsiooniga valgekraedest 25 protsenti ja kõrge kvalifikatsiooniga valgekraedest 28 protsenti.

Kolmandik väljarändeplaaniga inimesi on ehitussektoris. Nii töötlevas tööstuses, hulgi- ja jaekaubanduses kui veonduses ja laonduses on umbes kümnendik väljarände kavatsustega inimestest.

Ehkki meedias on palju kajastatud meditsiinitöötajate lahkumist välismaale, nähtub uuringust, et võrreldes tööealiste üldkogumiga on suhteliselt vähem välismaal töötamisest huvitatuid just tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande sektoris, on kirjas sotsiaalministeeriumi uuringul põhinevas poliitikaanalüüsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles