Milrem alustab koostööd Singapuri suurima kaitsetööstusettevõttega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis toodetud kaugjuhitav hübriidroomuk.
Eestis toodetud kaugjuhitav hübriidroomuk. Foto: Milrem

Eesti kaitsetööstusettevõte Milrem ning Singapore Technologies Kinetics Ltd (STK) sõlmisid koostööleppe mehitamata roomiksõiduki rakenduste edasiseks arendamiseks. Nimelt integreeritakse STK loodud kaugjuhitav relvasüsteem ADDER Milremi loodud hübriidajamiga mehitamata roomiksõiduki TheMISga.

Milrem ja STK näitavad ühiselt platvormi THeMIS ADDER sel nädalal Singapuris toimuval regiooni ühel suuremal kaitsetööstus- ja lennundusmessil Singapore Airshow, teatas ettevõte.

 «Koostöö ST Kineticsiga on meie jaoks eriti huvitav ja paljutähenduslik, sest tegemist on kaitsetööstuse valdkonnas ühe uute tehnoloogiate teerajajaga, kellel on pikaajaline visioon ja nägemus innovatiivsete lahenduste rakendamisest,» lausus Milremi juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Milrem on autonoomse sõiduki ja süsteemi arendaja ning koostöös ST Kineticsiga toimub relvasüsteemi integreerimine ja testimine. Esimeste relvasüsteemi testideni loodetakse jõuda selle aasta sügisel.

«Targad autonoomsed rakendused muudavad 5-10 aasta perspektiivis oluliselt sõjaliste võimekuste arendamist ja rakendamist. Eriti kiiret arengut tõotab lähiaastail just autonoomsete maismaaplatvormide areng,» lisas Väärsi.

THeMIS on maailmas esimene omalaadne mehitamata roomiksõiduk, mis on mõeldud jalaväe üksuste aitamiseks või asendamiseks ning võimekuse suurendamiseks ohtlikes lahingusituatsioonides.

Erinevalt olemasolevatest mehitamata sõidukitest, mis on mõeldud ühe kindla ülesande täitmiseks, saab THeMISt kasutada erinevate pealisehitustega nii tuletoetuseks, luureks kui ka lahingmoona transpordiks tulejoonele ning haavatute transportimiseks ohutusse alasse.

 Tänaseks on sõiduk edukalt läbinud esmased testsõidud nii Eestis kui ka Singapuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles