Uberi kahjum Hiinas on kolm miljonit dollarit päevas

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick Foto: SCANPIX

Sõidujagamisteenuse Uber tegevjuht Travis Kalanick tunnistas Kanada tehnoloogiaportaalile Betakit, et ettevõte on Hiinas raha põletanud tempoga rohkem kui miljard dollarit aastas, vahendab Reuters.
 

Ettevõtte Hiina üksuse väärtuseks hinnati jaanuaris toimunud rahastusvoorus 8 miljardit dollarit. Toona paigutasid investorid ettevõttesse rohkem kui miljard lisadollarit. Uber vajab Hiinas hädasti investorite tuge, kuna konkurentsis püsimiseks põletatakse meeletu tempoga raha.

«Me oleme USAs kasumlikud, kuid Hiinas kaotame me igal aastal rohkem kui miljard dollarit,» tunnistas Kalanick.

«Meil on väga tugev konkurent, mis on kõigis linnades, kus ta tegutseb, kahjumis, kuid sellel ettevõttel on vahendeid, et turuosa lihtsalt üles osta. Ma soovin, et maailm ei oleks selline,» lisas Uberi juht kohalikku turgu valitsevale rakendusele Didi Kuaidi viidates.

Uberi Hiina üksuse väitel kulutab Didi Kuaidi turuosa suurendamisele mitu korda rohkem kui Uber, mille kohalikku äri hoiab üleval teistes regioonides teenitud kasum.

Hiina suurettevõtete Tencenti ja Alibaba omanduses sõidujagamisteenuse Didi Kuaidi kõneisik lükkas Uberi väited kulude kohta ümber, väites, et ettevõte suudab lihtsalt kasu lõigata oma suuremast turuosast.

«Väiksemad rivaalid peavad oma tegevust subsideerima, et kompenseerida oma ebaefektiivset võrgustikku,» ütles Didi Kuaidi kõneisik Reutersile, lisades, et ettevõte tegutseb 400 Hiina linnas ning pooltes neist ollakse kulude ja tuludega juba tasa.

San Franciscos asutatud Uber tegutseb hetkel rohkem kui 40 Hiina linnas, lootes käesoleva aasta lõpuks kasvatada selle numbri sajani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles