Kasvuprognoosi kärpinud OECD: vaja on kiirelt tegutseda (2)

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD peakorter Pariisis.
OECD peakorter Pariisis. Foto: ERIC PIERMONT / AFP

Poliitikakujundajad peavad tegutsema kiiresti, et maailma majandus taas kasvule suunata, teatas täna kärbitud kasvuprognoosi avaldanud OECD.

OECD kärpis maailma majanduse kasvuennustust võrreldes novembri prognoosiga 0,3 protsendipunkti kolme protsendini, USA kasvuennustust pool protsendipunkti kahe protsendini ning euroala ennustust 0,4 protsendipunkti 1,4 protsendini.

«Maailma kasvuprognoos on praktiliselt tasane joon, viimatine statistika on valmistanud pettumuse ja indikaatorid näitavad suurte majanduste kasvu aeglustumist hoolimata madalatest naftahindadest ja intressimääradest,» ütles OECD juhtanalüütik Catharine Mann täna uue majandusülevaate tutvustamisel.

Tulevaks aastaks prognoosib OECD maailma majanduse kasvu 3,3 protsenti. Nii tänavune kui ka tuleva aasta prognoos jäävad alla keskmisele maailma majanduskasvule 3,75 protsenti aastas.

Manni sõnul ei piisa nõudluse kasvatamiseks üksnes agressiivsest rahanduspoliitikast. Seda tuleks toetada teiste instrumentidega, eelkõige struktuursete reformidega, aga mille teostamise tempo näitab OECD teatel praegu poliitikute vähest huvitatust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles