Pariisi tipprestoran kehtestas pankuritele sissepääsutasuks 70 000 eurot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi tipprestoran kehtestas pankuritele sissepääsutasuks 70 000 eurot
Pariisi tipprestoran kehtestas pankuritele sissepääsutasuks 70 000 eurot Foto: Instagram

Pariisis tegutsev restoraniomanik Alexandre Callet kehtestas peale mitmest pangast negatiivse laenuotsuse saamist pankuritele spetsiaalse 70 000 euro suuruse sissepääsutasu, kirjutab Quartz.

30aastane Callet soovis avada lisaks olemasolevale restoranile ka teise toitlustusettevõtte, kuid oma vahenditest jäi tal selle idee teoks tegemiseks puudu. Seetõttu pöördus ta mitme panga poole, taotledes 70 000 euro suurust laenu. Paraku ütlesid kõik finantsettevõtted talle ära.

Vihaleaetud Gallet otsustas probleemile reageerida omal moel. Ta riputas restorani ette sildi: «Koerad on teretulnud, kuid pankuritele sissepääs keelatud (sissepääsutasu 70 000 eurot).»

«Ma usun vastastikkusesse. Ma pidin kuidagi reageerima. Kui sa lööd mind, löön ma vastu. Kui ma näen, et mõni pankur soovib mu restorani siseneda, ei lase ma teda sisse. Nad käitusid minuga kui koeraga, seega ei saa nad minu restorani külastada,» rääkis restoranipidaja ajakirjanikele.

Callet´le kuuluv Les Écuries de Richelieu on mainekas restoran, mis on lisatud ka Michelini restoranide nimistusse (Michelin Guide) ning selle käibeks oli mullu üle 300 000 euro.

«Mul ei ole kunagi olnud finantsprobleeme, kuid sellegipoolest leian ma ennast sellisest olukorrast,» ütles Callet. «Pankurid ei tee oma tööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles