Lexus toob turule luksusklassi vesinikauto

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lexus LF-FC
Lexus LF-FC Foto: SCANPIX

Toyota kontserni kuuluv autotootja Lexus tutvustab Genfi autonäitusel vesinikauto kontseptversiooni, mis tootmisesse peaks jõudma juba 2020. aastal, kirjutab Auto Express.

Tegu on LF-FC nime kandva sedaani kontseptiga, mida ettevõte tutvustas juba eelmise aasta Tokyo automessil. Nüüd aga teatas ettevõte, et LF-FC baasil hakatakse tootma vesinikkütuseelementi kasutavat autot.

Tegu on esimese korraga, mil Lexus on kinnitanud vesinikauto tootmise plaane. Sellega astub luksusbränd oma emafirma jälgedes, mis asus samale turule Mirai nime kandva mudeliga.

Lexuse hinnangul on vesiniku kasutamine luksusautode puhul ideaalne valik, kuna see tagab pika sõiduulatuse, sujuva sõidu ning erakordselt efektiivse energiakasutuse.
LF-FC kasutusele tulev süsteem on Lexuse poolt spetsiaalselt selle mudeli jaoks välja arendatud. Kütuseelemendiga elektrimootorid veavad tagumisi rattaid, kuid samas on võimalik energia saata edasi ka kahele esirataste sees asuvale mootorile, et saavutada neliveo efekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles