Milline saab olema töö tulevik?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugtöö.
Kaugtöö. Foto: TeliaSonera

Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE selgitab töösuhete eksperdi ja visionääri Jacob Morgani Forbesis ilmunud artiklil põhinevas arvamusloos, milliseid muudatusi on lähiaastatel tööelus oodata.

Töötamise laad on viimastel aastatel palju muutunud. Näiteks on täna paljudes ettevõtetes paindlik tööaeg ja võimalus töötada kodukontorist – need on vaid mõned töötingimused, mis tundusid 20 aastat tagasi paljudele võimatud.

Töötamise laad on viimastel aastatel palju muutunud. Näiteks on täna paljudes ettevõtetes paindlik tööaeg ja võimalus töötada kodukontorist – need on vaid mõned töötingimused, mis tundusid 20 aastat tagasi paljudele võimatud.

Maailma suurettevõtete juhid kogunesid New Yorgis toimunud Tulevikutöö Foorumile, et jagada üksteisega oma mõtteid sellest, milline saab olema töö tulevik. Suurettevõtete juhid ennustasid järgmist:

Organisatsioonides hakatakse otsima viise, kuidas muuta inimeste tööviise nii, et töökogemus oleks nauditavam.

Töökogemuse paremaks disainimise üks eeldus on juhtide mõtteviisi muutus: töö ei ole koht, kuhu inimene peab tulema, vaid töö peaks olema koht, kuhu inimesed tahavad tulla.

Töö eesmärki teadvustatakse rohkem.

Mis on see kõrgem eesmärk, mille jaoks iga töötaja organisatsioonis oma aega panustab? Mis selle töö tegemise tulemusel maailmas paremaks muutub? Juhid tunnetavad juba täna, et töö eesmärgi kommunikeerimine töötajatele aitab tõsta nende motivatsiooni.

Tehnoloogia arenedes tekivad võimalused, kuidas koguda töötajate kohta palju rohkem informatsiooni.

Esimesed väikefirmad testivad juba täna erinevaid viise, kuidas näiteks aktiivsusmonitoride abil saadud info põhjal parandada töötajate töökogemust ja muuta töö efektiivsemaks.

Traditsiooniline töölepingul põhinev suhe ei pruugi enam kaua kesta.

Üha rohkem tööandjaid puutuvad kokku töötajate sooviga katkestada tööleping ja hakata oma tööd pakkuma hoopis teenusena. Olles vabakutseline ei pea inimene käima tööl korraga vaid ühes ettevõttes, vaid saab oma teenust pakkuda mitmele ettevõttele korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles