IMF nõustus laenama Iirimaale 22,5 miljardit eurot

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud iirimaalased on IMFi abi vastu.
Paljud iirimaalased on IMFi abi vastu. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) kiitis eile heaks kolmeaastase 33,5 miljardi euro suuruse laenu Iirimaale, sellest hoolimata alandas Moody's riigi reitingut.


Moody's alandas reitingut 5 astme võrra tasemelt Aa2 tasemele Baa1. Reitingu väljavaade on negatiivne, vahendas Bloomberg.

IMFi abilaenust 5,8 miljardit eurot on kohe Dublinile kättesaadav, vahendas BBC.

Iirimaa parlament hääletas ELi ja IMFi 85 miljardi euro suuruse abilaenu poolt sel nädalal. ELi rahandusministrid kinnitasid abipaketi andmise juba novembri lõpus.

Selle päästepaketi saamise tingimusena pidi Iiri valitsus kehtestama suured kulukärped, mis on tekitanud mitmeid proteste.

Iirimaa püüab vähendada suurt eelarvepuudujääki ja riigivõlga. Samuti peab valitsus päästma Iiri pankasid, mis pärast riigi kinnisvaraturu kokkukukkumist jäid hätta suurte halbade laenudega.

Positiivse märgina nähtub eile avaldatud andmetest, et Iiri majandus pöördus III kvartalis taas tõusule, kasvades eelmise kvartaliga võrreldes 0,5 protsenti. Iiri majandus kasvas ka aasta algul, kuid II kvartalis oli languses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles