Soome ilukirurgid mures: kliendid kaovad Eestisse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilukliiniku operatsioonisaal.
Ilukliiniku operatsioonisaal. Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS

Ilulõikused ei ole Soomes enam hea äri: mitu suurt ilukirurgiakliinikut lõpetas 2014. aasta kahjumiga, kirjutab Kauppalehti. Kehva tulemuse põhjus on pärast 2013. aastat tõusnud hinnad, mis on paljud kliendid üle Soome lahe Eestisse ajanud.

Helsingis asuv Soome käibelt suurim ilulõikustega tegelev asutus, Bulevardin Klinikka raporteeris tunamullu üheksa miljoni euroni ulatuva käibe juures 0,4 miljonit kahjumit. 2,9 miljoni eurose käibega Sairaala Siluetti sai 0,5 miljonit kahjumit ja 1,3 miljoni eurose käibega Dextra Medical Spa 0,6 miljonit kahjumit.

Kauppalehti hinnangul on sektori allakäigu taga 2013. aastal tehtud maksuotsus: ilukirurgiateenustele lisati käibemaks. Käibemaks kergitas hindu ja üha enam niigi majanduslanguse käes vaevlevaid soomlasi hakkas otsima abi hoopis Eesti ilukirurgidelt. Soomlastele on jäänud vaid rahakamad kliendid, aga ka Eestis ebaõnnestunud lõikuste korrigeerimine, kirjutab ajaleht.

Soome maksuamet täpsustas mullu, et käibemaksust on vabastatud siiski need lõikused, mille eest tasub haigekassa ja mis on meditsiiniliselt põhjendatud. Nende sekka ei käi aga enamlevinud operatsioonid, näiteks botuliinisüstid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles