Millised viis omadust iseloomustavad tuleviku töötajaid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleviku töötaja jagab julgelt oma ideid
Tuleviku töötaja jagab julgelt oma ideid Foto: PantherMedia

Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE toob töösuhete eksperdi ja visionääri Jacob Morgani raamatule «The Future of Work» toetudes välja omadused, mis iseloomustavad töötamist ja töötajaid lähitulevikus.

Tuleviku töötaja kujundab ise oma karjääri

Morgani sõnul on möödas aeg, mil uusi töötajaid värvati mitu aastat ühel ametikohal töötama. Tulevikus on töötajatele loodud palju rohkem võimalusi, et kujundada ise oma karjääritee ja valida töösuundi ja -projekte.

Tuleviku töötaja valib ise oma tööaja ja -koha

Morgan ennustab, et tulevikus on palju vähem inimesi nõus käima 9st 5ni tööl – eriti veel juhul kui kontori ja kodu vahel liiklemine võtab iga päev tund aega või rohkemgi. Üha  rohkem inimesi leiab võimalusi, kuidas teha oma tööd hoolimata asukoha- või ajapiirangutest.

Tuleviku töötaja jagab julgelt oma ideid

Viimasel kümnendil on Morgani sõnul valitsenud suhtumine, et kõiki oma häid ideid ja mõtteid ei tasu avalikult välja öelda, sest keegi võib need ideed nii-öelda ära varastada ja kogu au endale saada. Tulevikus näeb Morgan aga üha rohkem suhtumist, et sharing is power (ingl. keeles jagamine on võim) ja inimesed mõistavad, et just nimelt koostöö aitab saavutada edu.

Tuleviku töötaja õpib ja areneb pidevalt

Morgan usub, et selleks, et olla kõige targem inimene ruumis, on vaja vaid nutitelefoni. Faktilistest teadmistest veel väärtuslikum on tuleviku töötaja oskus uusi teadmisi uutes olukordades ja keskkondades rakendada.

Tuleviku töötaja arendab end igapäevaselt

Traditsiooniliselt on organisatsioonis õppimine käinud peamiselt koolituste, treeningprogrammide ja juhendite abil. Tänu tehnoloogia arengule on täna töötajatel võimalus jagada infot igas kohas, igal ajal ja igal moel. Näiteks, võta välja oma nutitelefon, tee üks õpetlik video ja lae see üles siseveebi teistele vaatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles