Äripartnerite kaabaklus viis Rüütmanni haiglasse

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Rüütmann
Toomas Rüütmann Foto: Mihkel Maripuu

Homme algab suurärimees Toomas Rüütmanni pankrotiprotsess ja täpselt nädala pärast peaks ta võlausaldajatele tagasi maksma 156 miljonit krooni, pärast äripartnerite reetlikkusest teada saamist pidi ta ennast turgutama haiglas.


«Teate, kui nihuke pettus või kelmus, kui oled 10 aastat koostööd teinud, suhelnud ja teinud ja siis toimitakse nii, siis ma arvan, et kõik tugevad inimesed elavad mingi sisemise šoki üle ja ka mina elasin seda üle,» rääkis endine Peugeot-kuningas Rüütmann ETV saates «Pealtnägija».

«Nii mõnigi partner on keeranud selja, mis on minu jaoks ka olnud päris šokk,» ütles Rüütmann. Ta rääkis, et kevadel asjadest teada saades tekitas see «jalgades päris suure võbina» ja ta pidi ennast mitu päeva haigemajas turgutama.

Rüütmann väidab, et mitte ainult ühes vaid mõlemas projektis - nii Kommestis kui Põhjakeskuses - osutusid tema kompanjonid kaabakateks, kes asjad tema seljataga oma kasuks pöörasid.

Rüütmanni kirjeldas, kuidas veel aastapäevad tagasi, tema hiigelaegadel, oli palju neid, kes ärimehele külje alla pugesid, sõbrameest mängisid ja koostööd aretasid. «Nii paljudki sõbrad, partnerid on tänaseks eemaldunud. Kriis näitab üsna selgelt ära, kes on kes,» ütles Rüütmann «Pealtnägijale».

Rüütman usub enda sõnul, et tema praegused probleemid saavad ükskord korraliku lahenduse. Kõrgelt kukkunud mees halva une ega õudusunenägude üle ei kurda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles