Putin: 60-tunnine töönädal on lubamatu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin.
Venemaa peaminister Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

60-tunnise töönädala kehtestamine on Venemaal lubamatu, kinnitas riigi peaminister Vladimir Putin.

Putin toonitas  telesaates vaatajatele meelde, et selline ettepanek on vastuolus kehtivate töötervishoiu normidega, vahendab lenta.ru.

Novembris tegi ärimees Mihhail Prohhorovi juhitav tööandjate keskliit ettepaneku tööseadust muuta ning viia sisse säte, et töötajaga kokkuleppel võiks töönädala pikkus olla 60 tundi. Hiljem püüti küll väljaöeldut pehmendada, väites, et tegelikult ei tahetud mitte otseselt töönädalat pikendada, vaid lubada töötajal  soovi korral lisaks tööandja juures 20 tunni ulatuses asendustööd teha. Sellele vaatamata süüdistasid ametiühingud liitu riigis sotsiaalse sõja õhutamise katses.

Eile kinnitas ka president Dmitri Medvedev, et töönädala pikendamine ei lähe riigis läbi.

Vastukaaluks nimetas Prohhorov ettepaneku vastast kriitikat oma blogis marksistlik-leninlikuks propagandaks. Prohhorovi sõnutsi on tööseadusandluse muutmine riigi majanduse arengu seisukohalt oluline

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles