IRL: Uberi teenus peab olema taksodega võrdselt reguleeritud (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber.
Uber. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Riigikogu IRLi fraktsiooni liikme Einar Vallbaumi sõnul on sõidujagamiseteenus IRLi hinnangul olemuselt transporditeenus ja kõik transporditeenuse pakkujad peaksid olema seaduse ees võrdsed; seetõttu vajab ka Uber nende hinnangul selgeid reegleid nagu klassikaline taksoteenuski.

«Kui klassikalised taksoettevõtted peavad olema litsentseeritud, taksojuhtidel peavad olema nõutavad koolitused, load, tervisetõendid, keeleoskus ja taksomeetrid, siis sõidujagamise puhul peab teenuse osutaja vastama vaid sõidujagamist korraldava firma nõuetele,» ütles Vallbaum BNS-ile peale IRL-i teisipäevast kohtumist sõiduettevõtjate liiduga.

«Leiame, et sõidujagamine oma olemuselt samuti transporditeenus, kus algatus teenuse osutamiseks tuleb teenuse pakkujalt, seepärast peaksid kõik transporditeenuse pakkujad olema seaduse ees võrdsed hoolimata sellest, kas taksot saab kutsuda telefoni või veebi teel,» kommenteeris ta IRL-i seisukohta.

Sõidujagamise ideed on Vallbaumi sõnul kindlasti mõttekas edasi arutada kasvõi maapiirkondade praeguse kehva ühistranspordi korralduse parendamise võtmes. «Kohalikud omavalitsused saaks siin kaasa aidata,» märkis ta.

«Peame oluliseks seaduse edasist arutelu jätkata, et tagatud oleks nii praegu kui ka tulevikus turul tegutsevate taksoteenuse pakkujate õigused ning innovaatiliste lahenduste kasutamine,» lisas Vallbaum.

IRL-i peasekretär Priit Sibul kirjutab oma ajaveebis, et ei poolda Uberi ja teiste sõidujagamisteenuste kiirkorras legaliseerimist, nagu soovib Reformierakond eesotsas Kalle Pallinguga. «Kui me loome olukorra, kus sõidujagamine on reguleeritud väga pehmelt ja taksoteenus väga rangelt, siis on see ebaaus taksoettevõtjate ja taksojuhtide suhtes. Eriti nende suhtes, kes osutavad oma teenust korrektselt ja seaduskuulekalt,» kirjutab Sibul.

Sibula sõnul ongi nüüd oluline leida tasakaal, et sõidujagamise juhid saaks tegevusruumi ning taksojuhtidele ei tehtaks liiga. «Selleks läheb natuke aega,» märgib ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles