Leht: Swedbanki juhi tagandamise põhjus olid aktsiatehingud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootamatult lahti lastud Swedbanki juht Michael Wolf.
Ootamatult lahti lastud Swedbanki juht Michael Wolf. Foto: SCANPIX

Swedbanki tegevjuhi Michael Wolfi ametist tagandamise põhjus oli 2013. aastal tehtud tehingud Oniva Online Groupi aktsiatega, kirjutab Rootsi ärileht Dagens Industri viitega anonüümsele allikale.

Wolf kinnitas advokaadi vahendusel, et ostis 2013. ja 2014. aastal aktsiaid, kuid eitab, et tegemist oli sisetehinguga. Hiljem müüs ta need vahendaja kaudu maha, vahendab BNS.

«Tal ei olnud kunagi ligipääsu siseinfole ja ta sai nende tehingutega kahju,» ütles advokaat Leif Gustafson ajalehele.

Oniva Online Groupi aktsia on praegu noteeritud First Northis.

2014. aasta juunis tegi Rootsi majanduskuritegude uurimise amet (EBM) reidi firma peakontorisse. Uurimise all olid firma finantsjuht ja suuromanik Mattias Kaneteg, kes jäi kohtus süüdi firma aktsiakursiga manipuleerimises aastail 2013 ja 2014. Väidetavalt oli ta aktsiaid ostnud, et kurssi üles kruvida.

Selge on see, et Swedbank ja Oniva Online Group olid ärisuhetes ajal, kui Wolf oli panga tegevjuht.

Oniva Online Group oli saanud 2012. aastal Swedbankilt kaks laenu kokku 25 miljonit krooni ja laenulepingu kohaselt pidi pangale andma aru oma finantsseisust, nii et pank oli sellega hästi kursis. Tänu laenudele tõusis grupi aktsia 2013. aastal tugevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles