VAIO, Toshiba ja Fujitsu on koondumas maailmatasemel PC-gigandiks (1)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VAIO
VAIO Foto: YUYA SHINO/REUTERS

Jaapanis on moodustumas riigi ja võib olla maailma üks suuremaid arvutitootjaid, kui endine Sony arvutibränd VAIO, Toshiba ja Fujitsu ühendavad oma arvutitootmised.

VAIO nüüdse omanikfirma Japan Industrial Partnersi tegevjuht Hidemi Moue ütles Bloombergi teatel, et tehing võidakse välja kuulutada hiljemalt märtsi lõpuks.

Üheks võimalikuks lepingupartneriks olev Toshiba koondas alles detsembris pärast raamatupidamisskandaali 7800 oma töötajat, kuid teatas ühtlasi, et ei plaani arvutitootmist lõpetada ja otsib konsolideerimisvõimalusi teiste Jaapani arvutitootjatega.

Maailma arvutitootmise tipud HP, Dell ja Lenovo on oma juhtrolli üha kindlustamas ja seega on väiksemate tegijate ainsaks võimaluseks konkurentsi pakkuda justnimelt jõudude ühendamine.

Kõik suuremad arvutitootjad kasutavad oma põhilise operatsioonisüsteemina Windows 10 platvormi. Microsoft on arvutitootjaid ka tublisti rahaliselt aidanud, näiteks andis ta 2013. Aastal Dellile 2 miljardit dollarit laenu.

VAIO lõi Sony korporatsioonist lahku 2014. aastal ning on nüüdses ühendettevõttes võtmas suurimat osa. Fujitsu ja Toshiba turuosad olid Jaapani arvutiturul viimaste andmete kohaselt vastavalt 17 ja 12 protsenti. VAIO pole oma müüginumbreid avaldanud.

Arvutitootmise mahud langesid möödunud aastal 10 protsenti  - esimest korda alla 300 miljoni ühiku alates aastast 2008.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles