Briti valitsuse vastasleerid valmistuvad välklahinguks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron.
Briti peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Euroskeptilised ministrid tahavad distantseeruda David Cameroni uuest diilist Euroopa Liiduga juba paari tunni jooksul pärast seda, kui peaminister reedel Brüsselist allkirjadega koju saabub.

Allkirjades on Cameron kindel, kirjutab Financial Times – kuigi Poolaga on puhkenud pahandus lastetoetuste maksmise asjus saareriigis töötavatele vanematele.

Igal juhul on plaan pidada maha kabineti koosolek juba reede pärastlõunal. Koosoleku toimumisaeg on vastutulek vähemalt viiest ministrist koosnevale skeptikute grupile, kes ootavad võimalust söösta lahingusse Euroopa Liidust väljumise nimel.

Ministrid ütlesid Cameronile, et niivõrd kaaluka kabinetikoosoleku pidamine alles tuleval nädalal oleks vastuvõetamatu. Nad nõudsid, et koosolek toimuks kohe pärast võimaliku kokkuleppe allkirjastamist Brüsselis ning soovivad selle vastu viivitamatult sõna võtta.

«Ma ei usu, et [need] ministrid oleksid suutnud end nädalavahetusel vaos hoida, kui ta [Cameron] kabinetiga viivitanuks,» ütles kõrge toori parlamendiliige.

Peaminister loodab kindlustada endale reedeks kahe võtmetähtsusega konservatiivi toetuse. Esimene neist on justiitsminister Michael Gove – euroskeptik, aga Cameroni lähedane sõber. Teine on rahva seas armastatud Londoni linnapea Boris Johnson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles