Aston Martini superauto ostjad peavad läbima spetsiaalse ringrajakoolituse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aston Martin Vulcan
Aston Martin Vulcan Foto: SCANPIX

Hiljuti jõudsid omanikeni esimesed Aston Martin Vulcanid. Klientidele ei tähenda see aga ainult paari paberi allkirjastamist ja võtmete kättesaamist, kirjutab Digital Trends.

Kuna keskmisele juhile võib Vulcani võimekus algul veidi üle jõu käia, saatis autotootja esimesed ostjad Abu Dhabisse Yas Marina ringrajale instruktsioone ning reaalset kogemust saama.  Seejuures ei lastud neid kohe Vulcani rooli, vaid alguses tehti ringe veidi tagasihoidlikumate näitajatega Vantage V12 S tänavaautoga ning hiljem ka Vantage GT 4 võidusõiduautoga.

Aston Martini Vulcan ei ole tänavalegaalne ning selle tehnilised näitajad ei ole vastavusse viidud ka ühegi võidusõidukategooria reeglitega. Auto seitsmeliitrine V12 silindriasetusega mootor suudab tippvõimsuseks pakkuda 820 hobujõudu (611 kW), samas kui kaaluks on tänu süsinikfiibri ohtrale kasutamisele vaid 1350kg.

Vulcani tippkiiruseks on 360 km/h ning nullist sajani kiirendab masin 2,9 sekundiga.

Kokku ehitatakse vaid 24 Vulcani, ühe eksemplari hind algab umbes 2,3 miljonist dollarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles