Kruuse: põllumajanduse olukord tuleb taas ELi tasandil arutusele

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsusid kõiki põllumehi traktoritega Toompeale.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsusid kõiki põllumehi traktoritega Toompeale. Foto: Sander Ilvest

Brüsselis esmaspäeval peetud Euroopa Liidu (EL) põllumajandusministrite nõukogul otsustati tuua põllumajandussektori keeruline olukord uuesti ELi tasandi aruteluks, ütles kohtumisel osalenud maaeluminister Urmas Kruuse.

Kruuse ütles kohtumisel, et Eesti ootab Euroopa Komisjonilt sealihasektoris vajadusel eraladustamise meetme rakendamist ja piimasektori puhul tuleb kaaluda piimakvoodi ületustasude maksmise tähtaegade pikendamist, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

«Põhirõhk sektori abistamisel peaks olema aga suunatud toodete müügi ja eriti ekspordi edendamisele,» ütles minister.  

Kruuse sõnul jäi ministrite kohtumiselt kõlama põllumajandussektori keeruline olukord kogu ELis.

«Turuolukord on keeruline nii ELi piima-, sealiha-, puu- kui ka köögiviljasektoris. Seepärast ootabki Euroopa Komisjon ministrite märtsikuu kohtumiseks liikmesriikide seisukohti ja ettepanekuid, kuidas Euroopa Liidu tasandil saaks põllumajandussektori turuolukorda parandada,» rääkis Kruuse.

Minister lisas, et Eesti seisukohtade väljatöötamiseks on lähiajal plaanis kutsuda kokku arutelud nii piima- kui seakasvatussektoriga.

Ministrite kohtumisel arutati ka põllumajandusalaste teadusuuringute pikaajalist strateegiat, loomade heaoluga seonduvaid küsimusi ning sigade Aafrika katkuga seonduvat.

«Kuna seakatku tõkestamiseks kehtestatavad piirangutsoonid avaldavad seakasvatustele tugevat majanduslikku mõju, siis soovib Eesti piirangutsoonide seadmisel ja selgitamisel näha senisest enam teaduslikke põhjendusi,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles