Economist: aasta riigi auhind läheb Eestile

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaraamatukogu salongiõhtu külaline Andres Karu õppis kultuuriakadeemias näitlejaks ning on kandnud elus erinevaid rolle. Muuhulgas leidnud aega ka selleks, et käia külas 105-l maailma riigil ning on tõusnud neist 89 kõrgeimasse tippu. Salongiõhtul näitab Karu pilte ja räägib lugusid, mis on nende piltide taga.
Linnaraamatukogu salongiõhtu külaline Andres Karu õppis kultuuriakadeemias näitlejaks ning on kandnud elus erinevaid rolle. Muuhulgas leidnud aega ka selleks, et käia külas 105-l maailma riigil ning on tõusnud neist 89 kõrgeimasse tippu. Salongiõhtul näitab Karu pilte ja räägib lugusid, mis on nende piltide taga. Foto: Ants Liigus

Economisti Ida-Euroopa teemalise blogi pidajad valisid selle aasta edukaimaks Ida-Euroopa riigiks Eesti, mis liitub tuleval aastal euroalaga ja vastab seega karmidele eelarvekriteeriumitele, mida suurem osa ELi riike enda kohta öelda ei saa.

«Riigile, mis tuli peksasaanuna ja vilkuvana vähem kui 20 aasta eest välja Nõukogude Liidu võimu alt, on ainukesena eelarvekriteeriumitele vastamine kindel võit,» kirjutatakse lehe blogis.

Lisaks aasta riigile jagati ka teisi nö auhindu. Näiteks läks «Houdini auhind» Läti peaministrile Valdis Dombrovskisele, kes «rakendas kodumaal suurima kokkuhoiuprogrammi, mida Euroopa viimase dekaadi jooksul näinud on ning kes valiti tagasi ametisse.»

USA presidendile Barack Obamale anti aga «Võlukepikese auhind» selle eest, et surus läbi NATO Poola ja Balti riikide kaitseplaanid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles