SEB: laenu tasub võtta suurostudeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbimislaenude hulk on vähenenud
Tarbimislaenude hulk on vähenenud Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

SEB eraisikulaenude äriarendusjuhi Triin Messimase sõnul tasub tarbimislaenu võtta siis, kui ostetud kaup kestab kauem kui laenumakse.

Näiteks tasub laenuga osta uus pesumasin, kui vana võtab palju elektrit, kogu pesu ei mahu ära ning laenumaksed kestavad vähem kui pesumasina eeldatav tööiga. Halvad laenud on Messimase sõnul need, mis on võetud igapäevaste kulude katteks või veel hullem, vanade võlgade maksmiseks.

Tarbimis- ja õppelane ning krediitkaarte võetakse Messimase sõnul viimastel aastatel vähem. Kodulaenu taotluste hulk on aga hakanud taas kasvama.

Messimase sõnul tuleb laenudega kindlasti toime inimene, kellel on vähemalt poole aasta elamiskulude jagu varusid. «Kui pank annab kodulaenule veel maksepuhkust, võib poole aasta varudega elada kauemgi. Selle aja peale on väga tõenäoline, et töö kaotanud inimene leiab endale ka uue,» nentis Messimas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles